Wie gaat de planten water geven tijdens vakantie?

Wie gaat de planten water geven tijdens vakantie?

Elk jaar is het weer een terugkerend vraagstuk… Wie zorgt er voor de planten? Voor wie geen goede oplossing heeft, op het internet zijn genoeg Do-It-Yourself ideeën te vinden, maar of dit dé oplossing is…..? Het watergeefsysteem uit grootmoeders tijd met het wollen draadje is voor de ouderen onder ons vast nog wel herkenbaar. Door de verdamping van de plant wordt onderdruk gecreeerd bij de wortels. Door capillaire werking wordt water aangevoerd via de katoenen draad uit de watervoorraad. Voorwaarde is dan wel dat de katoenen draad al in het water gelegen heeft en voldoende vochtig is.

Moderne oplossing

De Waterfresh® is op dit principe bedacht en uiteraard is het watergeven verder geperfectioneerd. Het slimme watergeef systeem is opgebouwd uit een waterreservoir met daarin een binnenpot waar de plant inzit. Een katoenen bandje zorgt voor het watergeven van de plant op exact hetzelfde principe als het watergeefsysteem uit grootmoederstijd.
  SEO_watergeven2 SEO_Waterfresh1
 

Slimme oplossing voor watergeven

Zo belangrijk als het wollen draadje is in de traditionele oplossing, zo belangrijk is het katoenen bandje in de Waterfresh®. Het is dan ook het meest onderschatte onderdeel van dit watergeefsysteem. De gepatenteerde vormgeving, de dikte van het bandje en het juiste materiaal zijn allemaal belangrijke onderdelen van deze slimme oplossing. De Waterfresh® is al vele malen geprobeerd te kopiëren, Het blijft echter de beste oplossing voor het verzorgen van planten.

Voldoende water tijdens de vakantie

De watervoorraad in het reservoir is voldoende om een gemiddelde plant wel 2 weken te voorzien van water. De favoriete Orchidee kan zelfs wel 3-4 weken vooruit op deze hoeveelheid. Dus wil jij ook na je vakantie nog genieten van je planten? Kijk dan in onze shop voor al onze groene, bloeiende en sinds kort ook kruidenplanten.

Een fijne en zorgeloze vakantie!!

Namens het team van Easy-IndoorPlants

Comments are closed.