SEO_watergeven

Geef ik mijn plant te vaak of te weinig water?

Iedereen kent het wel. Op je vrije dag kijk je naar je planten en kun je je niet meer herinneren wanneer ze voor het laatst water hebben gehad. Voor sommige mensen is watergeven zo een automatisme dat planten al snel te vaak water krijgen. Anderen vergeten juist de kamerplant regelmatig te voorzien van een nieuwe dosis vers water. In beide gevallen heeft de plant moeite met overleven. Want krijgt de plant te vaak water blijft de aarde te nat en kunnen wortels gaan rotten. Te weinig water zorgt ervoor dat de plant selectief water afgeeft met bruine bladeren als gevolg. Heeft u vragen over de verzorging van uw plant? Bij onze veelgestelde vragen vindt u zeker het antwoord.

SEO_watergeven4Te veel of niet genoeg water

De hoeveelheid water is ook afhankelijk van het soort plant. Een plant die in de volle zon mag staan heeft meestal meer water nodig dan een plant in een schaduwrijke hoek. Hoeveel water de plant daadwerkelijk opneemt van wat je de plant geeft, is vaak moeilijk te zien in de pot. Een plant die te veel water krijgt neemt niet alles op waardoor een laag water in de pot blijft staan. Ook dit kan rottende wortels veroorzaken. Een plant die niet genoeg water krijgt heeft zulke dorre grond dat de plant te weinig voedingsstoffen uit de aarde kan opnemen. Op de juiste manier watergeven is dus essentieel voor een lang leven van jouw plant.

SEO_watergeven2Automatisch watergeven

Easy-IndoorPlants heeft daarom een uniek Waterfresh® systeem ontwikkeld dat afrekent met al deze valkuilen van te veel of te weinig watergeven. Iedere aangeschafte plant bij Easy-IndoorPlants wordt geleverd met ons unieke Waterfresh® systeem. Hiermee gaat watergeven voortaan bijna automatisch. Het doorkijksysteem maakt het makkelijk zichtbaar of je groene vriend al dorst heeft. Wanneer de plant te weinig water heeft, geeft de indicator dit aan. Nooit meer twijfels of je plant te weinig water krijgt. De moderne pot met Waterfresh® systeem is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Bekijk de eenvoudige uitleg voor watergeven van je Easy-IndoorPlant.