Planten watergeven tijdens de vakantie

Planten watergeven tijdens de vakantie

ik-heb-vakantie-geef-jij-de planten-water Ieder jaar is het een terugkomende vraag…. Wie gaat de planten watergeven tijdens de vakantie? Veel mensen kunnen dit goed regelen met de buren of met goede kennissen. Mocht dit geen optie voor jou zijn, dan zijn er nog gelukkig ook nog andere oplossingen.

Planten uit logeren

Heeft u weleens gehoord van buurtlink? Misschien woont er wel iemand bij jou in de buurt die een oogje op jouw planten wil houden. Ook de plantenopvang is een groeiend fenomeen. Bij de plantenopvang zorgen liefhebbers tijdelijk voor jouw planten tegen een kleine vergoeding. Een prima oplossing als je jouw planten in goede handen achter wil laten..

Oplossingen voor planten watergeven

Maar er zijn nog meer verschillende oplossingen die je kan gebruiken om jouw planten de vakantie te laten overleven. Hieronder noemen we er een paar. Wil je het makkelijker doen? Bestel online onze Waterfresh® plantpot. Gelijk één van jouw favoriete planten erin? Kijk even rond tussen onze bloeiende– en groene kamerplanten. De oudste methode is natuurlijk het ‘wollen draadje’. De oplossing van je grootmoeder is nog altijd inspiratie voor allerlei oplossingen die verzonnen worden om het watergeven van planten makkelijker te maken.

wollen draadje

Grootmoeders ‘wollen draadje’

Hoe werkt het nu eigenlijk? Door verdamping van de plant worden wortels geactiveerd om water en voedingsstoffen op te nemen. Hierdoor ontstaat er een onderdruk in de omgeving van de wortels. Door capillaire werking wordt er water door het wollen draadje omhoog getransporteerd. De plant heeft op deze manier altijd voldoende water voorradig.

Planten watergeven

Blumat

Op dit principe zijn meerdere oplossingen bedacht. Hierboven de Blumat….. Het poreuze materiaal zorgt voor de waterafgifte aan de grond in de pot. Dit wordt aangevoerd door de draad. De Waterbollen zijn een voorraad water die afgegeven wordt aan de potgrond. Vaak zie je deze oplossing i.c.m. een poreuze steen aan de voet. Deze poreuze steen vertraagd de afgifte van het water aan de grond.

Planten Watergeven

Waterbollen

De laatste oplossing die vaak gebruikt wordt zijn flessen water, al dan niet op z’n kop in de grond gestoken. Een goede variant hierop zijn de onderstaande ‘water spijkers’. Deze zorgen door irrigatie kanaaltjes en kleine gaatjes in de punt voor een verdeling van water in de grond. Goed toe te passen in grotere planten. Schroef de punt op een fles en steek deze met de punt naar beneden in de grond. Simpel maar doeltreffend!!
Planten Watergeven

water spijkers

Posted by Marcel

Comments are closed.